חיפוש

לייעוץ חינם: 

03-9477729

8730*

משכנתאות

פיגורים במשכנתא – מה עושים במקרה כזה?

או השאירו פרטים ונשוב אליכם

    אנו מכבדים את הפרטיות שלך

    פיגורים במשכנתא – מה עושים במקרה כזה?

    תוכן עניינים

    תשואות פיננסים הינה חברה מובילה בתחום של ייעוץ משכנתאות, היועצים בחברה כיהנו בתפקידי מפתח בבנקים בתחום האשראי והמשכנתאות.

    אנו מתחייבים לריביות הנמוכות בשוק ולהתאמת העסקה הטובה ביותר עבורך.

    מעוניינים לרכוש נכס וזקוקים למשכנתא? מתעניינים במשכנתא לכל מטרה על נכס קיים? תנו למומחים שלנו לעזור לכם להגיע לתוצאה טובה יותר ובצורה קלה יותר.

    זקוקים לייצוג של יועץ משכנתאות? השאירו פרטיכם ונשמח ליצור קשר בהקדם.

    לבדיקת זכאותם למשכנתא לחצו כאן
    או חייגו 039477729

    מהי ריבית פיגורים, מתי יש ביכולות של הבנק להוסיף לתשלומי המשכנתא את ריבית הפיגורים. ומי יוכל לעזור במידה וחייב המשכנתא נקלע למקרה כזה?

    פיגורים בתשלום המשכנתא – איך זה קורה?

    ריבית פיגורים הינה ריבית אותה משלם בעל חוב המשכנתא במקרה בו הוא איחר בתשלומי המשכנתא. הריבית מצטרפת לקרן ולריבית המקורית ובכך מייקרת באופן משמעותי את תשלום המשכנתא. בניגוד לריבית הרגילה של המשכנתא שהיא מהווה דמי התשלום עבור חוב המשכנתא. ריבית הפיגורים היא התראה טרם הליך ענישה במקרה של אי תשלום המשכנתא והיא הצעד הקודם להליך מימוש הנכס על ידי הבנק.

    ריבית הפיגורים בניגוד לריבית רגילה היא גבוהה יותר ועשויה לדרדר את מצבו של החייב למערבולת כלכלית משמעותית.
    מעבר להשפעה בעלות החוב, ישנה השפעה מהותית על דוח נתוני האשראי.

    פיגורים במשכנתא – מה עושים במקרה כזה?

    כיצד נמנעים מריבית פיגורים?

    השלב הראשון בדרך למניעה של פיגורים בחוב המשכנתא היא תשלום משכנתא באמצעות הרשאה לחיוב חשבון לבנק. חשוב לוודא כי לבנק יש הרשאה לחיוב חשבון ובכך להימנע בעתיד משכחה בהחזרי המשכנתא. נוסף על כך חשוב לעקוב ולוודא כי בבנק יש יתרה מספקת בכל מועד בו אמורה להגבות חוב המשכנתא. העברה בנקאית או הפקדה עשויה להתריע במערכת נתוני האשראי של בנק ישראל המסונכרנת עם יתר הבנקים על כך שיש בעיה בתשלומים (למרות שיכול להיות שלא היה כל פיגור בתשלום המשכנתא) ובכך לפגוע בכל פעולה בנקאית שירצה הלקוח לעשות בעתיד.

    מה עושים במקרה בו נקלעתם למציאות של פיגורים במשכנתא?

    • פניה מהירה לבנק – חשוב ליצור קשר עם הבנק ולנסות לסדר לעתיד פריסת תשלומים אחרת שתתאים במידה והתנאים השתנו, על מנת שההחזר החודשי ירד ותוכלו לעמוד בהחזרי התשלומים מבלי לצבור רביות גבוהות.
    • פניה ליועץ משכנתאות או יועץ בתחום הפיננסים – במקרה שהצטבר חוב פיגורים או שחלילה החל הליך של מימוש הנכס חשוב להיעזר בייעוצו של איש מקצוע שיוכל לנהל משא ומתן עם הבנק אודות גובה הפיגור ולהגיש התנגדות להליך. במקרה וההתנגדות תוגש בצורה נכונה היא תוצדק על ידי הבנק וייעצר הליך ההוצאה לפועל.
    • התנהלות מול הבנק – חשוב לוודא כי הבנק מחזיק ברשותו את כל המסמכים שנחתמו בעת חתימת המשכנתא. קיימים מקרים בהם הבנק איבד חלק מתיק המשכנתא ואז ניתן למנוע ממנו להתחיל הליך של מימוש והוא צריך לתת תנאי החזרה טובים יותר להחזרי המשכנתא בעתיד ואף למחוק את חוב הפיגורים.
    • כספי זכאות – אם חלק מכספי המשכנתא הינם כספי זכאות ממשרד השיכון, ניתן לפנות אליהם על מנת לזמן וועדה משותפת שתוכל לפסוק על החזרי משכנתא נוחים יותר ואף למחוק את החוב שהצטבר.


    כדאי לדעת שליווי מקצועי בהתנהלות מול הבנק יכולה למנוע עוגמת נפש והפסדים בהווה ובעתיד. איש מקצוע מתחום הפיננסים כמו יועץ משכנתאות וכדומה מכיר את החוקים הקטנים שיכולים להציל את הלקוח ולהיטיב את התנאים הפיננסים מול הבנק.

    מעוניינים בייעוץ לגבי המשכנתא המתאימה לכם?

      התחילו עכשיו

      אנא השאירו פרטים ונשוב אליכם

        אנו מכבדים את הפרטיות שלך

        עודד ודיויד התותחים תודה מכל הלב על הסבלנות מקצועיות ומציאת פתרון מהיר ואטרקטיבי לבעיה. מומלץ בחום.
        מריאטה ליפקוביץ

        עקבו אחרינו

        שיתופי פעולה

        מאמרים נוספים שכדאי לקרא:

        phone icon